God Jul i stugorna!!!

22001-101

The Man med stort M

Kolla in snubben.....kan de finnas skönare???? Han är ju för bövelen 54 år, still going strong :D
http://www.youtube.com/profile_videos?user=Zipster08

La Chef es de la gorumet...the shit

Tänkte att de va dags o öva lite inför den uppkommande studietiden...när de nu blir.
Eftersom jag var ledig och hemma själv fick man laga sin egen middag.

22001-100
Dagens Rätt: En Ratatouille Niçoise (grönsaksröra med bland annat squash, lök och tomat)
på en bädd av Rotelle-pasta toppad med krispiga bitar av bacon.
Till detta ett glas äpple/apelsin/morotsjuice.

Det blev "JetteGouut" som Tina skulle sagt.

DagensVisa: Timo Räisänen - Let's Kill Ourselves A Son

Astjonautmatematik!

22001-99

Äntligen

Ten, Nine, Eight, Seven, Six, Five, Four, Three, Two, One and we have LIFTOFF of the spaceshuttle Discovery.....
Fuglesang kom iväg tillslut, hoppas han får de bra uppe i rymden.

22001-96

DagensVisa: Timo Räisänen - Fear No Darkness, Promised Child

"Bra skit"

(Bilder i detta inlägg är tagna med antingen digitalkamer eller mobilkamera, därav den varierande kvallen)

Dags och analysera, reflektera och dekantera diverse händelser från helgens mycket roliga resa till Lund.
Nedräkningen började för några månader sen och nu var de äntligen dags för den efterlängtade trippen.
Till utomstående: detta är ett högst internt inlägg, som ni kommer finna föga intresse i ;)

FREDAG

Omkring halv 5 bar de av mot Karl Johans-gatan för att där plocka upp Carl, min trogne medresenär. Snart satt vi förväntansfulla på stationen i Värnamo i väntan på vidare transport mot Lund via Alvesta.
22001-57
Calle var peppad som vanligt =)

Efter lite om och men, fjortisbrudar som resesällskap, uteblivet kaffe i Alvesta och "Höööör" anlände vi slutligen till stationen i Lärdomsstaden Lund, Lärdomsstaden. Vi såg den här skylten på stationen, undra vem som gjort den egentligen....den är ju helt fel, fy skämmes!
22001-60

Efter att ha vandrat till andra sidan torget som collryd sagt kom vi fram till att där inte fanns nån busstation, så vi gick till andra sidan torget, den sida närmast stationen och mycket riktigt, där var stationen. Efter en stund anlände buss nr. 6 mot Mårtens Sälar (ja, eller nåt sånt) som vi hoppade på och åkte iväg mot FAGOTTgränd där vi skulle möta upp resten av packet.
22001-59
En synnerligen munter skara...efter många hälsningsfraser bar de av hem till Colles lyxpalats, en 3:a på hela 80 kvadratmeter (eller 907,53 kvadratfot  om man nu vill uttrycka det sådär). Efter en kort visning slog vi oss ner och gjorde oss hemmastadda i vardagsrummet. Kvällen tillbringades till största del där.

Idol-finalen intittades, grattis till Markus. Vi spelade även en sedvanlig pokeromgång, som gick käpprätt åt helvete, undertecknad åkte ut först :(

Vi skaffade även lite pizza och läsk, riktigt gott, creds till pizzabagarna i Lund. Eftersom Lund även ligger i Pizzasalladland fick vi sån också....dock kom den besynnerligt förpackad, vilket gjorde att ingen vågade sig på o smaka.

Lite bilder från kvällen:


Eskil och Tomas är på g!  |  Bella och Calle är glada :)  |  Tomas dator(inget WLAN, fy!), våran trogna musikmaskin under helgen.


Pizza-partaj  |  Suspekt sallad


Koncentration är guld i poker  |  Eskil och Calle är trötta  |  Det är även Samuel och Bella | Tomas däremot är pigg som en nors


LÖRDAG

Morgonstund har guld i mun......NOT! Morgonmänniskor som vi är steg vi upp vid den inte omännskliga tiden 11. Vi behövdes ju vila ut oss inför en dag fylld av strapatser, speciellt Eskil ;)

Efter omröstning kom vi fram till följande: Årets Morgonfrilla, Eskil

Lite frukost tillagades. Äggen gick totalt sönder och samman, tack vare en händig köksmästare (no names)....så de fick bli stekta ägg istället för kokade, men gott blev det dock :)


Eskil och Collryd satte efter ett tag igång med ett parti Jenga. Eskil var självsäker som vanligt, fällde kommentarer som "Ahaha, nu är du inte så koaxig längre vaa??" och lyckades hålla ut ett bra tag, men till slut fick han tornet på fall.

Efter ett tag kom Bellas dödspolare från Simrishamn på besök. Hon kom att bli vittne till helgens...ja kanske årets händelse, "Mr Eskil taped to the wall"

Förberedelserna inför detta event hade varit omfattande och väl genomförda. En lämplig vägg hade hittats...väggen i Colles trapphus, tejpen hade inköpts (kvailtetstejp av modell Silver, med dubbla lager) och testats i hållbarhet, styrka och tålighet. Vi skred så smått till verket. Entusiamen hos offret var nästan större än hos oss :D

Offret prepareras  |  Arbetet inleds

100 meter tejp senare satt Eskil fastnaglad på väggen, hängandes i tejp. VIlken lycka, vilket ögonblick! Inte ett öga torrt så långt ögat kunde nå.

Tomas, mycket nöjd upptejpare  |  You raaaiiise mee uuuuuuup! 

När alla var nöjda och glada plockades den exalterade Eskil ner från väggen och vi hjälptes åt att plocka av honom all tejp...när vi fått av allt såg de ut som en sån där gammal rustning. "Tejpen" ligger antaligen ute på eBay nu...lägg ett bud och få en artefakt från ett historiskt ögonblick!

När stämningen lagt sig en aning och vi smält hela händelsen en del bar de av mot köpcentrumet Nova Lund. Vi satt 7 i en vanlig sedanmodell och de gick med nöd o näppe. Eskil fick ligga ovanpå Colle, Carl samt undertecknad (vars knä Eskil fick ha som kudde, myspys). Bellas kompis Natalie körde.

Väl framme på köpcentrat gick töserna iväg o tokshoppade, eller nått sånt. Vi grabbar nöjde oss med o strosa runt lite och kika in stället. Mat intogs också här, Donkan funkar ju alltid....de hade till och med julmust där, fräckt!

Vi besökte också en leksaksaffär och utförde en matematisk uträkning på en tavla med kylskåpsbokstäver....tja, lite felaktig blev den väl men den är klockren! Bra skit
22001-82

Efter några timmar bar de av hemmåt, vi gick en sväng förbi Coop Nära och inhandlade lite tacos....en fin video innehållandes en finsk polka samt en purjolök spelades också in, den kommer liggar här inom kort.
Väl hemma i lägenheten satte Tomas och Eskil igång med maten, o vilken mat de blev! Bra jobbat grabbz (möjligen fick ni lite hjälp av fruntimmren, vad vet jag :P)


Vi spelade även Jeopardy under eftermiddagen med Natalie som Härenstam. Intressanta kategorier de finns i de spelet asså, allt från "Floder och Sumpmarker" till "Smörgåsmat". De va inte helt lätt, men efter finalen i kategorin "Afrikanska Hovdjur" stod jag och Carl som segrare, det sökta hovdjuret var en sån här:
22001-81

Alltså en GNU, Wildebeest på engelska....sånna där som trampade ihjäl Mufasa, Simbas pappa...R.I.P

Lite senare på kvällen vinkade vi av Bellas kompis och styrde kosan in mot stan i jakt på uteställen, vilket visade sig vara en tämligen ej lyckad operation. Inte ett ställe fanns de! Nationerna funkade ju inte efter som vissa av oss inte var studenter (dock stolta proletärer!) osv....och alla ställen som fanns var packade med gamlingar och hade en åldersgräns på 24....waaaay out of our league asså

Så de fick bli en stadsvandring istället. Vi strosade runt på Lunds gator o checkade alla sköna sights, som inte fanns ;P Bion var stängd så de blev ingen Borat för våran del.
Men vi bildade iallafall kollektivet "Lansforsakringar Gangstaz"...yeah, reeeeespect!
22001-84
All ma homies in da hooood yo! Peace!

Vi ställde oss även frågan "How many naturare från värnamo can you fit in a telephone booth?"22001-86
Åtminstone sex stycken!

Vi begav oss så smått hemåt och efter lite navigering genom förortsdjungeln httade vi tillslut tillbaka.
Vad skulle vi nu göra? Poker föreslog nån, men de blev icke av...alla var rätt trötta. Carl däckade först.
Sen blev allt mörkt...lika mörkt som Roberto Baggios hår...och lika tomt som Johan Mjälbys hjärna, när han likt ett stelbent dragskåp bogserat in 1-2 i den piiiinsamma öppningsmatchen i EM 2000, oh well.
Vi gick o la oss iallafall.

SÖNDAG

Dagen började som föregående, en trevlig frukost och härliga morgonfrisyrer, Eskil återigen oslagbar!

Förmiddagen spenderades med sällskapsspels-battle! Spelet var  "Med andra ord", riktigt kul.
Man spelar i par...den får brickor med ord som man ska förklara, med andra ord så att säga.
Dagens teams var.

Proletärerna: Jag och Carl
Teknikerna: Eskil och Mikael
"Vinnarna": Tomas och Bella

De blev en hel del roliga förklaringar. Tomas hade otroligt svårt o förstå Bellas besrkivning av en säl. Eskil gissade på Mercedes när Mikael sa "det kan både vara ett djur och en bil" och jag visste direkt vem Carl menade när han sa "Han som du inte vet var han bor"....de var såklart Per Elofsson.
Jag lyckades även med konsttycket att höra fel på Mamma och Malmö, vilket gav ett roligt svar.


Teknikerna in action  |  "Vinnarna" funderar om de verkligen valde ett bra namn  | Så här såg spelplanen ut för de mesta (den röda stapeln tillhör såklart Proletärerna ;) )

Slutreslutatet blev (vunna ronder)
Proletärerna - 2
Teknikerna - 1
"Vinnarna" - 2

De tekniska fysikerna fick alltså ge vika för oss vanliga, dödliga....tänka sig.

Nu närmade sig tyvärr Eskils hemresa med stormsteg, och även min och Carls...började kännas i magen :( ...Vi tog bussen in till stan, chillade lite på stationen, funderade på o köpa pepparkaks och lussekatts sandwichar, glassar asså....jag var mer inne på en lakritsstrut som heter Pepe...som bara fanns på Pressbyrån. Det konstiga var att jag hittade den på 7 Eleven bara 5 minuter senare, dumheter.

För att fördriva tiden på stationen körde vi en lek...vet inte va de kallas. Vi bildade iallafall en tät ring och tog 3 steg tillbaka...sen fick man ett steg åt gången i en turordningen. Målet var att trampa nån annan på foten. Vi fick en hel del skumma blickar från övriga resenärer, men what the hell???? :D
Colle vann knappt efter ett felsteg av moi, men de kunde han behöva ;)

Så ankom slutligen Eskils tåg....på biljetten stod de vagn 14, så han bad oss hålla utkik efter den. Tåget kom in mot stationen i en rasande fart, och vagn 14 ligger först och fullkomligt swischar förbi....man ser hur Eskils min förvrids och han utbrister "FAAN!". Det blev en lång promenad för honom, tågets andra ände stannade ungeför där vi stod, och de va typ vagn 23. Men han kom säkert hem säkert och tryggt ändå :]

Efter de emotionella avskedet började allas magar kurra nått fruktansvärt, så vi letade upp ett matställe. Ebbas skafferi lät lite torftigt till en början men visade sig vara ett riktigt trevligt ställe med god mat.
Pågarna i sällskapet beställde in lasange medans fru hjärter dam kastade sig över en kycklingfilé.....vid närmare eftertanke hade ju en kycklingfilé varit de självklara valet, då priset var det samma.

Colle och Bella förväntansfulla  |  Hungriga pågar

Jag måste gjort ett intryck på servitrisen, då min portion ordentligt översteg de andras. Mer mat åt Slaktarn for the win!
22001-93
Slaktarn vs. Tomas....size does matter!

Efter denna måltid blev de en sista tripp hem till Colle för att hämta bagaget. Mikael passade på att avnjuta ett reklamblad han nyligen fått i brevlådan, nu när vildarna var påväg hemåt.

Lundaliv är BRA SKIT!  |  "Märk hur vår skugga, märk Movitz mon frere"

Efter en busstur tillbaka till stationen mötte vi upp med Tomas och Bella, inhandlade lite kaffe, chillade på stationen och åkte slutligen iväg hemåt mot Värnamo, återigen via Alvesta. Jag och Carl satt i helt olika vagnar och kunde bara drömma om varandra, då de var fullpackat :(
Jag hade ett mediokert gäng som reskompisar.....en tjej som läste inför-högskolan matte, en kille i regnbågsfärgad polo med en iBook som han tittade på Borat i samt en dansk studenttjej som läste marketing o skit, sov väl halva resan. I Alvesta letade jag snabbt upp min förvirrade vän Carl och tröstade honom....sen bar de av hemmåt. En helg man sent kommer glömma, tack gänget :)

( 35 bilder i detta inlägg om jag räknade rätt, mastodont.....creds till Calle för en del :)  )
Med reservation för ändringar, teh shit!